Larousse i përmuajshëm, n° 264, shkurt 1929, Paris, f. 48 : “Ahmet Mati bej Zogu, lindur më 1894, zotëri i fuqishëm feudal shqiptar dhe, prej 1928, mbret i Shqipërisë. Djalë dhe nip pashallarësh, i përket nga ana amësore familjes së fuqishme të Toptanëve ; prej farefisit amësor ushtronte një ndikim të madh në rajonin e Tiranës, prej farefisit të babait influenca e tij ishte e madhe në Mat, në veri të vendit. Inteligjent, ambicioz, trim dhe i shkathët, kreu studime ushtarake cilësore në Manastir dhe në Gallatasaraj (…) Më 25 gusht 1928, Asambleja kushtetuese dekretoi mbretërinë në Shqipëri dhe thirri në fron Ahmed Zogun, i cili u bë kështu Zogu Irë.”

Komenti, marrë nga : “Ordres équestres de la Couronne d’Albanie”./Indrit Vokshi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.