Nga Rexhep Hoti

Ti që eshtrat në gjoks
të turqve i ke,
Pse i bartë dy emra
Gjergj dhe Skënderbe?

Lavdia mbi sa
kontinente të ra;
E Gadishulli yt
as varr për ty s’ka.

Pas teje mbi supe
u ngarkua Shqipëria;
Mbet dy herë i braktisur
gjiu dhe fëmija!

Kur ranë daullet
mbi muret e Rozafës,
U dhunua përgjakshëm
ringjallja e baladës.

Vetëm kështu dikur
Azia hyri në Europë;
Për Perandorinë Osmane
toka shqiptare qe pasaportë.

Francë, Dimër, 1997

Nga vëllimi poetik “Visore të Shthurura” 1997, Gjermani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.