Hilaire Belloc, one of the England's most prolific writers and great historian, is making his debut before an American University at the age of 67, to begin a series of lecture of current history, social, economic and political problems at Fordham University, Bronx, New York. Hilaire Belloc at Fordham University, Bronx, New York, on Feb. 26, 1937. (AP Photo)

Trinia e Shenjtë është një ndër doktrinat themelore, por edhe më komplekse të krishterimit. Interpretimi i apo keqinterpretimi i Trinisë ka shkaktuar dhe vazhdon te shkaktoi polemika.
Poeti franko-anglez Belloc, i njohur për sensin e humorit, por edhe për bindjet e tij katolike, ia kushtoi një poezi të shkurtër Trinisë.

„Poemë për Trininë“

nga Hilaire Belloc

Nga tre në Një
dhe Një në tre
Mendja ime e ngrystë
n’dyshim qe
Gjer sa bukuri,
hirëshi e perzëmërsi gjet
Të gjitha njëherazi ishin te Xhuliet’.

Shqipëroi: Albert Bikaj © 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.