“Asgjë e artë nuk qëndron”

Nga Robert Frost

Gjelbërimi i parë i natyrës është i artë,
Ngjyra e saj ma e veshtirë për tu mbajtë.
Një lule: gjethet e saj të hershme,
Por vetëm të njëkohëshme.
Pastaj gjethja mbi gjethe u shtytë,
Kështu në mjerim Edeni u mbyt.
Kështu agimi të poshtë ditës shkon.
Asgjë e artë nuk qëndron.

Shqipëroi: Albert Bikaj ©

Jetëshkrim i shkurtër:

Robert Frost (26 mars, 1874 –  29 kallnuer, 1963) ishte poet amerikan. Frost u bë i njohur për stilin realist e të shkruarit dhe për përshkrimin e jetës rurale, përherë në mënyrë filozofike – gjë që e ka bërë të citueshëm. U nderuar me çmimin Pulitzer për poezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.