“Jo çdo gjë e artë vezullon”

Nga -J.R.R. Tolkien

Jo çdo gjë e artë vezullon,
Jo gjithë ata që bredhin janë të humbur;
E vjetra që është e fortë nuk perëndon,
Nga ngrica, rrënjet e thella nuk kanë për tu arritur.

Nga hiri, zjarri duhet të zgjohet,
Drita, nga hijet duhët të burojë;
Shpata që ka qënë e thyer, duhet të ripunohet,
Ai që ka humbur kurorën sërish do mbretërojë.

-Shqipëroi: Albert Bikaj

-Redaktoi: Ilir Shallo

Jetëshkrimi:

John Ronald Reuel Tolkien lindi më 3 kallnuer të 1892 në Bloemfontein, sot Afrika Jugore; dhe vdiq më 2 shtator 1973 Bournemouth, Britani e Madhe. Ishte shkrimtar dhe filolog anglez. Ndër librat më të famëshëm të tij janë “Hobit” dhe triologjia “Kryezoti i unazave”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.