Në varreza – nga Pavle Đonović

0
569

“Në varreza”

nga Pavle Đonović

Unë dhe varri
Ndajmë heshtjen e një mëngjesi
Kërkoj gurin e varrit bosh
Që në të t’më shkruajnë emrin tim
Në fund të varrezave
Dikënd po e vëndosin
Një grua me femijë qan
Ndoshta ajo është gruaja ime
Por unë nuk jam i martuar
Banuesit
E lagjës së tretë
Hedhin nga një grusht dhe
Mbi fëtyren e të vdekurit
Dhe pershpërisin
Pastë tokën e lehtë

Mendoj
Banorët e lagjës së tretë
Po tumirohën me mua
Por unë nuk jam më fqinji i tyre

Edhe unë hedha një grusht dhe
Në fëtyren e fqinjit tim të vdekur
Me të cilin do jem fqinj sërish
Dhe u largova nga varrezat
Duke menduar për gurin e varrit
Pa mbishkrim

Shqipëroi: Albert Bikaj ©  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.