Në Kshevë – poezi nga Nokë Sinishtaj

0
663

“Në Kshevë”

Pas 20 vitesh u gjeta te gërmadha e shkollës tonë në Kshevë. N’avlli para kullave, Precaj, Nikaj, Gjolaj, Shytaj
Vetem ndonji vorr betonit me kryq……e shkrova
Me u ba vesh, te varri n’avlli
Ku i betonit kryqi ,në vend të zotit të shpisë
Në heshtje të parrefyshme
I strukun qendron

Malësi, a bën vaki,
Që as në Parajsë, as në Ferr
S’e ke kund ndonji mik?!

Rri në këmbë, statujë
E naltë nga qielli, syakull
Hylli si engjëll rojës
Na shigjeton

Ty, o kryq betoni
N’avlli të Malësisë
E unë:

Truroitur!

Fërshëllimë burkthi (1)
Dhe veriu:

O! s‘ka, bre, ma këtu
Bujrum!

1.burkthi,zoo( gryllus domesticus),bulk,bulkth

– Nokë Sinishtaj

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.