Muzeu i vetëm i Malesisë do të mbyllet!?

0
844

Nëpërmjet një postimi në facebook, themeluesi dhe pronari i Muzeut Etnografik të Malesisë, Shtjefën Ivezaj, njoftoi mbylljen e muzeut për shkak të mungesës financiare për ta mirëmbajtur. Kujtojmë se Shtjefën Ivezaj, tashmë 83 vjeçarë, e shndërroi shtëpinë  e vet në muze, në moshë të thyer dhe pamundësi ekonomike për të gjetur një vënd adekuat në të cilin do të ruhej dhe ekspozohej koleksioni i tij personal. Për 15 vite me rrallë, muzeu ka qenë i hapur për të gjithë edhe pse në vështirësi dhe pa përkrahje, ndërsa 1 maj, që shënon 16 vjetorin e hapjes ka për të qenë ndryshe; shfaqja e dokumentarit kushtuar veprimtarisë së Ivezajt, siç njofton ai vetë, ka për të qenë evenimenti i fundit publik në Muzeun Etnografik të Malesisë.

Ky është njoftimi i z. Ivezaj në Facebook:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.