Mario Calivà, poeti arbëreshë: Dua të vdes duke dëgjuar gjuhën e mëmës!

Poeti arbëreshë i kushton poezi Skëndërbeut

0
1133

Nga Mario Calivà

Gjergj Kastriotit

Kur kthehem
Drejt diellit të lindjes së parë
Mendimi im fluturon 
Kaluar mbi një rreze drite
Vete matan detit
dhe përzihet me qiellin
E arrin deri tek Gjergji
Trimi i të gjithëve ne
Që na ndihmoi të mbajmë këtë gjuhë
Me të cilën flasim
E me të cilën
Dëgjova për të parën herë zërin e mëmës sime
E më të cilën do të them
Të fundit fjalë
Para se të lë këtë dhe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.