Lulekuqja nga Louise Glück

0
836

Nuk është gjë e madhe
të kesh
mendje. Ndjenja: oh, ato i kam; ato
më sundojnë. Kam
një Zot në qiell
të quajtur diell, dhe hapem
për të, duke i treguar zjarrin e zemrës sime, zjarrin
si prani e tij.
Çmund të jetë lavdi e tillë
perveç se një zemër? Oh, vëllezër e motra,
a ishit edhe ju si unë, kohë më pare,
përpara se të ishit njerëz? A ia
lejuat vetës
të hapeshit një here, për t’mos u
hapur më kurrë? Sepse në të vertetë
po ju flas tani
ashtu siç bëni ju. Flas
sepse jam e copëtuar.

-Shqipëroi: Albert Bikaj/Kallnori.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.