Feneri i shpresës – Nokë Sinishtaj

0
537

Kur eksplodon si vullkan vrima e zezë e trunit
Nuk e predestinon lavën benigne në atmosferë
Por blon si mulli vlerat e dorës e trunit njerëzor
Tue i thithë n’anientim virtytet e dogmat.

Ah, nuk kem’ tjetër rrugdalje jashtë hymjes në tunel
E po se binde trunin se ka diku fener;
Ka bukureze vetim ku edhe shpresa jashta shpresës
vazhdon me egzistue egzistenca pa placebo.

Ke ndëj ndonji herë afër pafundësis së Oceanit
Ke pa ti si shkëndia e nji qiriut e ça pellkun
E Territ? Dhimbja fizike e shtatit të materis
nuk asht aq akute si dhimbja shprtnore që e bënë
Me skërnit dhëmbët.

-Nokë Sinishtaj

Redaktoi: Albert Bikaj

EKSKLUZIVISHT PËR KALLNORI.ORG

-NDALOHET RIBOTIMI PA LEJEN E AUTORIT DHE KALLNORI.ORG-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.