Ekskluzive: Kur Mbreti shqiptar i dhuroi një elefant Presidentit amerikan

0
838

Nga Bajram Mjeku

Në nëntor të vitit 1967, Mbreti i Shqiptarëve, Lartmadhëria e Tij, Leka Zogu derisa jetonte në Spanjë i dhuroi një elefant Guvernatorit të Kalifornisë dhe presidentit të ardhshëm të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ronald Regan. Ky i fundit, përmes një letre më 27 nëntor të këtij viti e falënderoi Mbretin shqiptar për dhuratën në të cilën thuhet:

Lartmadhërisë së Tij, Mbretit Leka.

“I dashur Leka,

Elefanti ka mbërrijtur i sigurtë dhe është komfort në shtëpinë e re. Nuk mund t’ua përshkruajmë se sa mirënjohës jeni unë dhe Nancy dhe nuk mund t’ua përshkruaj emocionet e djalit tonë Skipper’s.

Sërish faleminderit dhe përshëndetje të përzemërta për Ju.

Sinqerisht,

Ronald Regan.”

Letra

P.S. Letrën e Presidentit amerikan më ka siguruar miku im, Arben Haxhijaha i cili tash disa vjet jeton në Londër.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.