Dy poezi të Cathal Ó Searcaigh në shqip nga Iva Grillo

0
814

Dashuri e ndaluar

I shtrenjti im, zemër, zemër, zemër
Plagët e Krishtit rihap e jona puthje
Por mos bëj zë, mbaj sekret e mos nxirr emër
Ky zjarri ynë mohon Ungjill e lutje.

Te vijnë shumë rrotull, zemër, zemër, zemër
Me sy gjithë zjarr e hire plot të ftojnë
Por ti pëlqen të timen puthje, vetëm
Prekjet e tua në parajsë më cojnë.

Më eja pranë, zemër, zemër, zemër
Mbi gjoksin tim koka të t’ qëndrojë
Nuk do bëj zë, sekretin do t’a ruaj
Per hatrin tënd, Ungjillin do t’mohoj.

Cathal Ó Searcaigh është një  poet irlandez, shume i njohur.  Ka shkruar kryesisht në irlandisht, por poezitë e tij janë përkthyer në anglisht dhe janë pjesë e programit mësimor në Irlandë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.