Qëllimi i Vitit të Ri… – thënie nga Çesterton

QËLLIMI I VITIT TË RI NUK ËSHTË SE DUHET TË KEMI NJË VIT TË RI. POR QË NE DUHET TË KEMI NJË SHPIRT TË...

Orkestër – një poezi e Ndue Ukajt

Orkestër Nga Ukaj Atë ditë stuhie Engjëjt hijelehtë u arratisën nga qielli Dhe gjetën një copë tokë Para murit të vetmuar. Ishte e mërkurë- Nuk ishte e mërkura e përhime E ftohtë...

“Nuk vdes ai që lë trashigimi” – një poezi e Hilaire Belloc

"Nuk vdes ai që lë trashigimi" Nga Hilaire Belloc Nuk vdes ai që lë trashigimi, Paksa ndikim që njeh në tokat e tij, Ose guxon në vazhdimësi të ndërthurë Dashuri...

Në Kshevë – poezi nga Nokë Sinishtaj

"Në Kshevë" Pas 20 vitesh u gjeta te gërmadha e shkollës tonë në Kshevë. N’avlli para kullave, Precaj, Nikaj, Gjolaj, Shytaj Vetem ndonji vorr betonit me...

Thënia e ditës nga Fan Noli

"Tradhëtori dinak, hipokrit e kusar Na u ngrit gjer në kulm, dhe u-bë kryetar!" Fan S. Noli

Artikujt e fundit