Gjithmonë rastis diçka – nga Ndue Ukaj

Nga Ndue Ukaj Gjithmonë rastis të shohësh një ëndërr dhe të ëndërrosh diçka tjetër. Të jesh i magjepsur pas një ikone dhe ta ëndërrosh një ikonë...

Shënime për romanin “LIGJI I MASKAVE”

Shenjat e një guximi letrar autori Mark Lucgjonaj i ka shfaqur qysh në romanin e tij të parë “Fshati i heshtjes”; e tani kemi...

“Fshati i Heshtjes” – Shënime dhe reflekse leximi nga Zija Vukaj

Leximi i një vepre letrare, qoftë prozë, qoftë poezi është një veprim intelektual që ndiqet nga mbresa dhe përjetime të ndryshme, të cilat të...

Artikujt e fundit