ANALFABETI POLITIK – nga BERTOLT BRECHT

BERTOLT BRECHT ANALFABETI POLITIK Analfabeti më i keq është analfabeti politik. Ai nuk dëgjon, nuk flet, nuk do t’ia dijë për ngjarjet politike. Ai nuk e di se kostoja...

“Më thuaj – ose poema e kujtimit”

„Më thuaj“* Të lutëm, më thuaj ku nuk je, Në ç'vënd të mos jem mungesa jote, Ku mund të jetoj pa të kujtuar, e ku të të kujtoj,...

Poemë për Trininë – Hilaire Belloc

Trinia e Shenjtë është një ndër doktrinat themelore, por edhe më komplekse të krishterimit. Interpretimi i apo keqinterpretimi i Trinisë ka shkaktuar...

Malësia ose Edeni i poetit Nokë Sinishtaj

Nadje heret kur shpirti...

Rexhep Hoti – Bisedë me Gjeniun (1997)

  Nga Rexhep Hoti I. E çamë letërsinë mes për mes, Nga Gilgameshi e gjer me sot, Dëshira për të ikur nga Vdekja, Tmerron bukur gjithmonë në këtë botë. II. Te Perënditë...

Në 80 vjetorin e vdekjes se Migjenit – poezi nga Dimitrov Popoviq

MIGJENIT nga Dimitrov Popoviq - Në 80 vjetorin e vdekjes - ...Kanë me fry erërat prapë mbi këtë vend. Lisat kanë me u kalbë e prapë kanë me...

Rexhep Hoti – Shpërthekoje dashurinë

Nga Rexhep Hoti Shpërthekoje dashurinë në hapësirat e paprekura, Ta shijoj copëzimin tim në mijëra grimca, Si thotë poeti, ah, në atë vend; Fanarët e rrugëve lë të...

Poezi nga Xhoni Merkohasanaj

Kripë Notoj e notoj pa mbarim Notoj në det, në trafik dhe mes njerëzeve të qytetit tim. Kriptohem derisa të shkërmoqem dhe të kthehem prapë kripë.

Katër poezi të Dimitrov Popoviq

"Kosovarët" Më takoi të rri në rradhë me ata Tek mjeku apo tek agjencia. Një cilësi gjithnjë në pah, Maturia dhe qetësia. Më takoi shpesh t’i shoh në rrugë Me...

Artikujt e fundit