“Vetëm për sot” – Poezi nga KAROL WOJTYLA – në shqip nga Elida BUÇPAPAJ

Vetëm për sot, do të besoj në mënyrë të vendosur,pavarësisht paraqitjeve të kundërta,se Providenca e Zotit do të kujdeset për muasikur askush...

Një poezi e J.R.R. Tolkien e sjellë në shqip nga Albert Bikaj

"Jo çdo gjë e artë vezullon" Nga -J.R.R. Tolkien Jo çdo gjë e artë vezullon, Jo gjithë ata që bredhin janë të humbur; E vjetra që është e...

Kalendari poetik: Maks Rakipaj sjellë poezinë e poetit spanjoll, Antonio Maçado

25 korriku është data e lindjes së poetit spanjoll Antonio Maçado (emri i plotë i të cilit është Antonio Cipriano José María y Francisco...

ROMAN I NJË BUKURIE TE SKAJSHME nga Isak Ahmeti

(Anton Nikë Berisha:Gjin Bardhela i arbresh &Etja e gurëzuar , roman ,"Faik Konica" ,Prishtinë 2002.) La sete pietrificata, përkthimi italisht nga Albana Alia,Pellegrini Editore ,Kozencë,2013.Të...

Poezi nga Xhoni Merkohasanaj

Kripë Notoj e notoj pa mbarim Notoj në det, në trafik dhe mes njerëzeve të qytetit tim. Kriptohem derisa të shkërmoqem dhe të kthehem prapë kripë.

Orkestër – një poezi e Ndue Ukajt

Orkestër Nga Ukaj Atë ditë stuhie Engjëjt hijelehtë u arratisën nga qielli Dhe gjetën një copë tokë Para murit të vetmuar. Ishte e mërkurë- Nuk ishte e mërkura e përhime E ftohtë...

FAUX PAS! – nga Nokë Sinishtaj

Faux Pas! Rubën me të cilen ua lidhëshin Të parët tonë mjekrrën Të dashtunve të dekun,...

Alessandro Manzoni: Dhurojua të tjerëve…

Dhurojua Te Tjereve Kujdesu per dhimbjet e tua, per kerkesat e atyre qe te jane prane! Dhurojua te tjereve driten qe nuk ke, forcen qe nuk zoteron, shpresen qe...

Katër poezi të Dimitrov Popoviq

"Kosovarët" Më takoi të rri në rradhë me ata Tek mjeku apo tek agjencia. Një cilësi gjithnjë në pah, Maturia dhe qetësia. Më takoi shpesh t’i shoh në rrugë Me...

“Në mes të ditës” Poezi nga Rrok Berishaj

Poezia është art i fjalës së gdhendur, art i fjalës së shkurtë por të thellë, fjalës që depërton në brendësi por që buron nga...

Artikujt e fundit