Gjashtë poezi të Jorge Luis Borges

Arti i poezisë (Ars poetica) Të vëzhgosh lumin prej kohe dhe uji Të kujtosh se koha është një tjetër lum. Për të ditur se ne humbim si...
video

Poezi arbëreshe: “Vjeshti i Zalisur” nga Mario Calivà (Audio)

Vjeshti i zalisur pruri farën e stinës së tij e qelli llarghu ngjymat e vjetra. E ndërsa shiu lëmoj malet mjegullat pasqyriseshën te lucet mbluar nga shtrëngata e plepi mburoj...

Formula e pagëzimit – nga Ndue Ukaj

Nëntorin e vitit 1462 Arbërinë e mbuloi mjegulla. Imzoti Engjëllor në mesnatë hapi dritaren dhe pa një errësirë të madhe. Shandanët e ushtarëve në...

Një poezi e Robert Frost kushtuar vjeshtës – e shqipëruar nga A. Bikaj

"Asgjë e artë nuk qëndron" Nga Robert Frost Gjelbërimi i parë i natyrës është i artë, Ngjyra e saj ma e veshtirë për tu mbajtë. Një lule: gjethet...

Urim për 2018 – poezi nga Alma Papamihali

Urim... Për këdo, që ashtu si unë la pas edhe një vit, Për këdo, që orët e shkuara iu gdhendën në shpirt, Për këdo që u dashurua,...

Katër poezi të William Butler Yeats

Ankthi i saj Toka në bukuri e veshur Rikthimin e pranëverës pret. T'gjitha dashuritë e vërteta duhet të tretën, Në rastin më të mirë të shëndrrohën Në fare të...

Në 80 vjetorin e vdekjes se Migjenit – poezi nga Dimitrov Popoviq

MIGJENIT nga Dimitrov Popoviq - Në 80 vjetorin e vdekjes - ...Kanë me fry erërat prapë mbi këtë vend. Lisat kanë me u kalbë e prapë kanë me...

Mario Calivà, poeti arbëreshë: Dua të vdes duke dëgjuar gjuhën e mëmës!

Nga Mario Calivà Gjergj Kastriotit Kur kthehem Drejt diellit të lindjes së parë Mendimi im fluturon  Kaluar mbi një rreze drite Vete matan detit dhe përzihet me qiellin E arrin deri tek...

“Më thuaj – ose poema e kujtimit”

„Më thuaj“* Të lutëm, më thuaj ku nuk je, Në ç'vënd të mos jem mungesa jote, Ku mund të jetoj pa të kujtuar, e ku të të kujtoj,...

Mërkura e Përhimtë E T.S. Eliot e sjellë në shqip nga Erlind Sulko

Mërkura e Përhimtë, Pjesa I - T.S. Eliot Përktheu Erlind Sulko I Sepse s'kam shpresë të kthehem më Sepse s'kam shpresë Sepse s'kam shpresë të kthehem Të kem dhuntitë e...

Artikujt e fundit