Një histori prej ferrparajsës së shpirtit – nga Adrian Zalla

“Jeta nuk asht teatër, asht nji luftë, ku në fund pushtetin e ka vdekja.”        Gjovalin Gjadri është artist i vuajtjes dhe Ardian Ndreca me...

Të gjithë dinë të lexojnë, por sa kuptojnë? – nga Adrian Zalla

  Bota është një mrekulli e krijuar në përsosmëri taman ashtu si dhe trupi i njeriut, i cili kur nuk ka diçka që nuk shkon...

Një vështrim mbi Kafkën – Nga Ervin Nezha

Franc Kafka u lind në Pragë në familjen e një nënpunesi hebre. Studimet e larta i kreu në Universitetin e Pragës, ndërsa të gjithë...

Requiem për ënderrat e vrara nga fantoma e kuqe …-në sytë e Kadare.

 “Fati eshte I shkruar ne yje “, shprehja klishe me te cilen jam e bindur se jo te gjithe dakortesojme. E natyrisht nje pjese...

Muzeu i pafajësisë nga Orhan Pamuk – Nga Xhoana Sulaj

"Muzeu i pafajësisë" është një roman nga Orhan Pamuk, historia e të cilit është e vendosur në Stamboll mes viteve 1975 -1984. Ai është...

QASJE PROFILIT KRIJUES LETRAR-SHKENCOR TË ANTON NIKË BERISHËS – nga Isak Ahmeti

Shkruan: Isak AHMETI Veprën letrare dhe shkencore të Anton Nikë Berishës e kam përcjellë dhe lexuar me interesim prej kohësh ,në mënyrë të veçantë studimet...

Kur Godo-ja vjen i shpërfytyruar në shqip – nga Adrian Zalla

Të gjithë e njohin konceptin e Godo-së, por të paktë ata që e kuptojnë, më të paktë ata që mundohen ta shpjegojnë e akoma...

Gruaja e thyer nga Simone De Beauvoir – Leximet e Xhoanës

Gruaja e thyer është një vepër nga Simone de Beauvoir, e cila u publikua në vitin 1967. Një libër i cili përmban tre histori...

David Golder, historia e një fajdexhiu modern – Nga Flogerta Krypi

Titulli: David Golder Autore: Irene Nemirovsky Botuesi:  DITURIA Përktheu: Nasi Lera Faqe:  178 Viti i botimit:  2014   Në këndin “Leximet e Gertës” për kallonori.org sot kam përzgjedhur një nga romanet...

Jeta e fshehtë e Salvador Dalisë, e treguar nga ai vetë – nga Xhoana...

Kush është Salvador Dalí ? Salvador Dali ka qenë një nga figurat më interesante dhe më provokuese në artin e shekullit të njëzet. Një pionier...

Artikujt e fundit