SHQIPTARËT, SIÇ I PA AT FAVEYRIAL DHE KONVERTIMET ME DHUNË NGA OSMANËT (I) –...

Nga Luan RAMA Të pohosh në mënyrë absolute se shqiptarët nuk janë konvertuar me dhunë, siç pohohet në librin Pax Albanica, më duket disi e...

Origjina e fjalës “Shqipëri” dhe pse bota na quan “Albania” – nga Eqrem Çabej

Shqiptari i thotë vetes shqiptar, vendit të vet Shqipëri, Shqipni, po populli njihet në botë, sikundër dihet, lashtërisht si Albanais, Albanese etj., dhe vendi...

Masakra e Janinës: Akti terrorist që vrau gjeneral Enrico Tellinin, italianin që Janinën po...

Nga Ylli Pata Asnjë aktivitet, asnjë kujtesë, asnjë medalje nga shtetit shqiptar për ushtarakun toskan, i cili u vra vetëm se ishte i bindur se...

79 vjetori i martirizimit të 64 shqiptarëve katolikë në Kosovë – Pjetër Domgjoni

64 martirë Shqiptar katolikë të famullisё së Bishtazhinit të Gjakovës u masakruan nga çetnikët. Në muajin prill të vitit...

Pater Gjon Shllaku, mendimtari modern që ruajti dinjitetin e meshtarit dhe ndikoi në edukimin...

Nga Jerina LUKA “Ky kje, ky âsht fisi i shqyptarit... Jetoi gjithmonë i lirë edhe në robni. Pse liria nuk êpet, nuk bierret, nuk fitohet....

Akademitë e Shkencave të Shqipërisë dhe Malit të Zi fillojnë zbatimin e projektit kërkimorë...

"Fillon zbatimi i projektit të përbashkët i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi për kërkime...

Kombi: origjina e fjalës – nga Sait Saiti

Vite përpara e pata hasë te një artikull i të përkohshmeve të kohës së Zogut, ndoshta te Perpjekja shqiptare e Branko Merxhanit,...

Me flamujt e Kastriotvet, roman historik i Dom Nikollë Mazrrekut

Sygjerim për lexim, me rastin e 105 vjetorit të lindjës së Dom Nikollë Mazrrekut, priftit katolik shqiptarë që vuajti gjatë regjimit komunist. Më poshtë...

Lucia Nadin promovoi librin “Statutet e Shkodrës”

"Në Bibliotekën Kombëtare të Shqipërisë, në bashkëpunim me Institutin Italian të Kulturës dhe Botimet IDK, u prezantua Botimi anastatik i edicionit të çmuar të...

Artikujt e fundit