Malësorët e Malësisë (në Mal të Zi) dhe Lufta e Koplikut

Sot, kombi shqiptarë shënon një datë historike shumë me rëndësi për lirinë, pavarësinë dhe mbrojtjen e trojeve shqiptare, shënon 100 vjetorin e...

Çfarë nodhi me SHËN SOFIA-n, mbas rënies në duart e sulltan Mehmetit II Fatih?

SHËN SOFIA, pas rënies në duart e sulltan Mehmetit II Fatih! 29-30.05.1453: Banorët e qytetit, që...

79 vjetori i martirizimit të 64 shqiptarëve katolikë në Kosovë – Pjetër Domgjoni

64 martirë Shqiptar katolikë të famullisё së Bishtazhinit të Gjakovës u masakruan nga çetnikët. Në muajin prill të vitit...

MOS RREJ DRITAN HILA… nga Ilir Seci

Si e qesin kryet fill...shembja e kulles se Prek Calit i bani me fole Dritan Hilat e partisë qe permenden...
I lumi Ndre Zadeja

75 vjetori i vdekjes të të Lumit Dom Ndre Zadeja, Meshtar (03.11.1891. – 25.03.1945.)

Dom Ndre Zadeja, në listën e martirëve shqiptarë, në rend kohor, është i dyti që u pushkatua nga regjimi komunist, rreth katër...

Illyricum Sacrum vjen në shqip

"Mbas një pune të stërmundimshme, pjesa e parë e vëllimit të VII, të kryeveprës "ILLYRICUM SACRUM", me rastin e 200 vjetorit të...

Botimet Françeskane botojnë një përzgjedhje studimesh kushtuar Gjergj Kastriotit

Libri i vlefshëm Gjergj Kastrioti “Athleta Christi”, botohet me rasen e 550-vjetorit të vdekjes së Heroit Kombëtar, personalitet kryesor i historisë sonë, në çaste...

Fjalimi i papë Palit VI me rastin e 500 vjetorit të vdekjes së Skenderbeut

Përkujtojmë ditën kur më 17 janar 1468 kaloi në amshim heroi kombëtar shqiptar, Gjergj Kastriotit – Skënderbeut (1405 – 17 janar 1468), “Atleti i...

Revolucioni francez si triumf i krimit dhe i anës së errët të njeriut – nga...

E glorifikojnë si "emancipues" por njihet vetëm për terror. Është ngjarja kur u ngrit në nivel epror ana perverse e njeriut mbi mendimin se...

Kriptokrishtërimi në Shqipëri – nga Moikom Zeqo

Tema e kriptokrishtërimit, ose e krishtërimit të fshehtë është e studjuar në shumë rrafshe studimore nga dijetarë të formatit të madh, të cilët kanë...

Artikujt e fundit