“Kierkegard, konservatori” nga Edgar Beltrán

Kierkegard nuk njihet për mendimin e tij politik, por ai ishte një vëzhgues i mprehtë i epokës së...

At Zef Pllumi mbi abortin

“Fjalën "abort" këta specialistat tonë të gjûhësisë e kanë përkthye me fjalën "dështim", e cila nuk shpreh kurrgjâ të saktë të realitetit....

DIAPORA E MALËSISË NE SHTETET E BASHKUARE DHE DASHURIA E SAJ PËR ATË...

Malësorët shqiptarë  janë shpërngulur nga trojet e tyre qysh në kohërat antike. Pushtimet e perandorive të ndryshme, duke filluar...

“Humbja” e Mark Pashkut: reçension nga Nikollë Camaj

Romanin “Humbja” e lexova me një frymë, në fluturimin Stamboll-New York. E lexova pa...

Kombi: origjina e fjalës – nga Sait Saiti

Vite përpara e pata hasë te një artikull i të përkohshmeve të kohës së Zogut, ndoshta te Perpjekja shqiptare e Branko Merxhanit,...

“Fillimi i një fundi” – roman nga Majlinda Bregasi

Një histori e përsëritur në pothuajse secilën familje arbërore e shqiptare. Një udhëtim aspak i bukur, ku personazhet...

Roger Scruton është heretiku për të cilin kemi nevojë

Nga Douglas Murray Pas vdekjes së burrave dhe grave të mëdha, reputacioni i tyre shpesh bie. Nekrologjitë e bollshme...

ZAKON MALESORI E KA PAS GURIN E BESEN ME IA VU KALASE – nga...

….refleksione rreth krijimtarise poetike te Noke Gjeloshit Sinishtaj e shkrire ne motivet malesore! Kumtese e mbajtur ne kishen e Shen Palit ne...

Ftesë në lexim – nga Zija Vukaj

“Le style c’est l’homme- même” (Stili është vetë njeriu)" Franco Buffoni Në vazhdën e shumë vëllimeve poetike të poetit Nokë...

Përvjetori i 250-të i lindjes së Ludwig van Beethoven – nga Augustin Berishaj

Sot është përvjetori i 250-të i lindjes së  Ludwig van Beethoven! Çfarë dhuratet e madhe për njerëzimin është muzika e tij! Unë...

Artikujt e fundit