Njoftim: Festivali mbarëkombëtarë folklorik “Rapsha 2017”

"Me 18, 19 dhe 20 gusht, të gjitha rrugët e Kombit të çojnë në Hot të Malësisë së Madhe. Saktësisht, në qëndër të Malësisë,...

33 librat që sipas “Independent” duhet ti lexojnë të gjithë para të tridhjetave

Një perzgjedhje elektike që është e përqendruar në tema si kuptimi i identietit tuaj, formimit të botëkuptimin tuaj dhe vëndosjën e themelit të një...

NJI PËRJETIM I MREKULLUESHËM: PJESA E GJERGJ KOLËS PËR MARTIN DHE ERIKA CAMAJN

Nga Hans Joachim Langsch Dje, tue u shëtitë, kalova pranë nji librarie ku në vitrinë më ra ndër sy nji titull: Ka momente ku gjithçka...

Ndue Ukaj: 92 vjetori i Martin Camaj

Sot është 92 vjetori i lindjës së poetit të madh, Martin Camaj. Mendoj se kultura dhe letërsia shqipe, këtij poeti detyrohet shumë. Për vargjet...

Akademitë e Shkencave të Shqipërisë dhe Malit të Zi fillojnë zbatimin e projektit kërkimorë...

"Fillon zbatimi i projektit të përbashkët i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë dhe Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi për kërkime...

Përurimi i Veprës së Mid’hat Frashërit

U përurua dje Vepra I e Mid'hat Frashërit (Vepra të zgjedhura). Kjo vepër është pjesë e një kolane prej 12 vëllimesh, ku përfshihen veprat...

Isuf Luzaj dekorohet me urdhërin “Nder i Kombit” nga Presidenti Nishani

 Kohëve të fundit kemi parë kritika të shumta nëpër rrjetet sociale drejtuar Presidentit për dekorimet e akorduara, por kësaj rralle as që mund të...

Shoqata arbëreshe “Shkëmbi” vizitoi Malësinë

Të shtunen e kaluar ( 10.6.2017. ) Malësinë e vizitoi Shoqata Shkëmbi nga vendi Aquaformosa e Kalabrisë, Itali. Shkëmbi ishte mik i Malësisë dhe i...

Botticelli dhe kërkimi i hyjnores nga Ilir Seci

…Tue kundrue ekspoziten - "Botticelli dhe Kërkimi i Hyjnores" - nji ekspozitë e hapun me 15 Prill 2017, në Muzeun e Arteve të Bukura...

Çun Mula, dekorohet nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë me urdhërin: Nderi i Kombit...

Tirana zyrtare, edhe pas dekorimit të Malësisë së Madhe me titullin “Nderi i Kombit”, vazhdon që të kujtojë dhe nderojë figurat kombëtare nga treva...

Artikujt e fundit