Home Blog Page 37

Botticelli dhe kërkimi i hyjnores nga Ilir Seci

…Tue kundrue ekspoziten - "Botticelli dhe Kërkimi i Hyjnores" - nji ekspozitë e hapun me 15 Prill 2017, në Muzeun e Arteve të Bukura në Boston, (Museum of Fine Arts, Boston).   Stili i veçantë i mjeshtrit italian Sandro Botticelli, me figurat e zhdërvjellta plot jetë, që gjallnojnë ndër pëlhura, pat mbrritë me u ba simbol i Rilindjes Italiane dhe veprat...

Umberto Eco: Nëse do sundoja botën

Inkurajoni më shumë njerëzit që të shkojnë në universitete , por mos të lehtësohen lëndët.          Unë mund të jap vetëm një përgjigje polemizuese për atë që do të bëja në qoftë se do mund të sundoja botën sepse nuk ka shans që të ndodhë. Që kurë jam plakur, kam filluar të urrej njerëzimin,pra po të kisha pushtet...

Çun Mula, dekorohet nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë me urdhërin: Nderi i Kombit ( Pas vdekjes)

Tirana zyrtare, edhe pas dekorimit të Malësisë së Madhe me titullin “Nderi i Kombit”, vazhdon që të kujtojë dhe nderojë figurat kombëtare nga treva e Malësisë. Figura që  Presidenti Bujar Nishani përzgjodhi për ta nderuar këtë vit është prijësi legjendarë i Hotit dhe i Malësisë së Madhe, pinjolli i familjes së Lucgjonaj-ve ( Junçajve) Çun Mula Lucgjonaj. Me një protokoll...

Artikujt e fundit