13 thëniet e Gabriel Garcia Marquez që do t’iu rikthejnë “magjinë” në jetën tuaj!

0
1033

Gabriel Garcia Marquez, një nga shkrimtarët më të mëdhenj të shekullit të XX-të dhe fituesi i çmimit Nobel për Letërsi vlerësohet si mjeshtri i “realizmit magjik” dhe si krijuesi i historive të mëdha të dashurisë që do të mbesin perherë në kujtesën tënde.

Mënyra e tij e të shkruarit dhe e imagjinatës së tij do t’ju bëjë të shihni realitetin në një mënyrë të re – në mënyrë magjike. Përshkrimet e tij do të arrijnë në secilën nga shqisat tuaja dhe do t’ju tronditisin në thelb: do të shihni ngjyrat, aromën e trëndafilave, do të ndjeni ritmet dhe më në fund do të shijoni magjinë. Ju do të merreni në një udhëtim befasues ku çdo gjë është surreal dhe dashuria është e pafundme, dhe pikërisht për këtë ne e duam Gabriel Garcia Marquez-in!

Askush nuk i meriton lotët e tua, por kushdo që i meriton ato nuk do t’ju bëj të qaj.

Nuk është e vërtetë që njerëzit nuk ndjekin ëndrrat sepse plakën, plakën sepse nuk ndjekin ëndrrat.

Ajo që ka rëndësi në jetë nuk është ajo që ju ndodh, por ajo që ju mbani mend dhe mënyra se si e mbani mend.

Një burrë e di që po plakët sepse fillon ti ngjaji të atit.

Jo, nuk jam i pasur. Jam një njëri i varfër që ka para, dhe kjo nuk nuk është e njëjta gjë.

Sikurë Zoti të mos kishte pushuar të dielën, Ai do të kishte pasur kohë për ta përfunduar krijimin e botës.

Ai që pret shumë, mund të shpresoi pak

Interpretimi i realitetit tonë nëpërmjet modeleve që nuk janë tonat, shërben vetëm për të na bërë gjithnjë e më të panjohur, gjithnjë e më pak të lirë, gjithnjë e më të vetmuar.

 

Problemi i martesës është se mbaron çdo natë, mbas së bëri dashuri dhe që duhët patjetetër të rindërtohët çdo mëngjes.

 

Kujtesa e zemrës i eleminon të këqijat dhe i lartëson ato të mirat.

Çdo gjë që hyn në gojën time më bën të trashë e çdo gjë që del nga goja ime më tyrpëron.

Nevoja ka një fëtyrë prej qeni.

Fiksioni u shpik ditën kur Jonas arriti në shtëpi dhe i tha gruas së tij se vonoi tre ditë, sepse e kishte gëlltitur një balenë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.