Më 5 janar përvjetori i “së shkruami” të Mesharit të dom Gjon Buzukut

0
800

“Më 5 janar përvjetori i “së shkruami” të Mesharit të dom Gjon Buzukut. Pra, si sot, më 5 janar 1555, prifti katolik shqiptar dom Gjon Buzuku e përfundoi së shkruari ‘Mesharin’ e tij, që deri më sot njihet si vepra e parë e llojit dhe njëkohësisht si i pari monument letrar i botuar në gjuhën shqipe. Vetë autori, dom Gjon Buzuku, shkruan në parathënien e ‘Mesharit’ se e mbaroi “së shkruami” veprën më 5 janar 1555.” Për më shumë mund të lexoni tek Radio Vatikani në gjuhën shqipe./Radio Vatikani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.